ΠτΔ: Αναχωρεί τη Δευτέρα για το Μπακού - Η Κύπρος συμμετέχει στην COP29

ΠτΔ: Αναχωρεί τη Δευτέρα για το Μπακού - Η Κύπρος συμμετέχει στην COP29

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί αύριο, Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα συμμετάσχει στη 29η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, COP29.

Η Σύνοδος θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της  κλιματικής αλλαγής, στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων της Συμφωνίας του Παρισιού και στην επιτάχυνση των προσπαθειών προσαρμογής και μετριασμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
 
Το πρωί της 12ης Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην τελετή έναρξης της Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων την οποία θα προσφωνήσει και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.
 
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε παρέμβαση κατά τη διάρκεια των Εθνικών Δηλώσεων των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων όπου θα αναφερθεί στις θέσεις και δράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και τον περιφερειακό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή των ηγετών των κρατών που συμμετέχουν στην COP29, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν..

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 13 Νοεμβρίου, θα συνοδεύουν στο Μπακού, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Πολιτική Διευθύντρια του Υπουργείου Εξωτερικών κα Θεσσαλία Σαλίνα Σιάμπου, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.